top of page

Despre materiale textile, cu dragoste. Rib Jersey vs (Classic) Jersey

Bun gasit din nou, intr-o duminica de noiembrie!

Intr-un an ciudat din viata noastra, probabil multi cautam repere stabile care sa ne conecteze cu viata de dinainte de pandemie.

Familia, prietenii, lucrurile care ne-au adus bucurie in viata, toate au fost prinse intr-un vartej, iar timpul petrecut pentru starea noastra de bine interioara parca a disparut.


Si noi am simtit la fel.

Dar ne-am promis sa nu lasam lucrurile sa se schimbe in rau.

Si, primul lucru la care ne-am gandit a fost ca, indiferent de schimbarile prin care trecem, calitatea produselor noastre handmade sa ramana aceeasi. Este statement-ul nostru dintotdeauna. Si sa creasca, fiindca invatam cate ceva de la voi de fiecare data cand primim un review (sau o recomandare).


Da, piata materiilor prime nu este prietenoasa cu micile afaceri de familie. Dar acest lucru nu ne tine pe loc. Cautam non-stop furnizori de materiale textile de foarte buna calitate, texturi noi, imprimeuri si culori noi.

Bucuria de a le transforma in lucrusoare delicate pentru cei mici este mai mare decat orice altceva! Asa arata starea noastra de bine!


Poate ati observat ca din primavara am adaugat materialelor noastre tricotate un star: Rib Jersey, alaturi de Jersey-ul clasic, prezent de multi ani.


Pot spune un lucru sigur despre el: este senzational! Textura sa volumetrica, delicatetea tricotului, culorile si imprimeurile, toate sunt dragoste la prima vedere!

Sigur, este o parere personala, dar ea vine din experienta de lucru cu multe tipuri de materiale textile.

Am pornit in primavara cu tricouri si pantalonasi scurti din Rib Jersey, dar cum sa ii rezisti? :) Pentru sezonul rece avem o mica-mare colectie, cu hanorace, bluzite si diverse tipuri de pantalonasi. Oh, in plan mai sunt multe :)


Jersey-ul nu este in niciun fel mai prejos!

Clasic prin excelenta in portofoliul nostru, extrem de versatil, a fost materie prima de-a lungul anilor pentru multe tipuri de articole: paturici cu spate de bumbac sau de Minky/ BabyRib/ Sherpa/ Curly Teddy, tricouri, vestute sau hainute de iarna cu Sherpa.

Varietatea foarte mare de imprimeuri si culori ne-a ajutat sa cream diversitate in articole. Este probabil cel mai cunoscut tip de tricot, alaturi de interlock, si face parte din orice garderoba a celor mici sau mari, tineri sau mai putin tineri.


Am spus multe si mai avem multe de spus despre ele :) Te invitam si sa le vezi cum arata pe pagina noastra https://www.buva-boutique.com/imbracaminte

 

Am adunat cateva ganduri despre cele 2 tipuri de tricot, cu dorinta de a oferi detalii (tehnice sau amuzante) si a va propune sa le cunoasteti mai bine si poate, sa va indragostiti de ele ca si noi :)


 

Asadar:


- Tricotul Rib Jersey este un model cu nervuri care se desfasoara vertical de-a lungul materialului. Crestele tesaturilor tricotate cu nervuri pot fi groase sau fine - cele mai groase, desigur, se observa cu usurinta, in timp ce tricotul cu nervuri fine este vizibil doar la o inspectie mai atenta.


Tesaturile tricotate cu nervuri sunt, de asemenea, elastice si au o elasticitate care le permite sa se întinda mult fara a-si distorsiona forma. Efectul cu nervuri face ca tticotul sa se simta putin mai gros, si de cele mai multe ori din el sunt confectionate articole precum topuri (bluze), pantaloni scurti sau lungi, fuste, body, caciulite.


Greutatea Rib Jersey porneste de la 230 g/mp si poate ajunge pana la 300 g/mp, iar compozitia sa este de obicei mixta, cu peste 94% bumbac, restul fiind elastan/spandex.


Feeling-ul la atingere este de neuitat! Pe noi ne duce cu gandul la o crema fina si delicioasa.



 

- Ochiurile tricotate din tesatura de tricot tip Jersey sunt mult mai apropiate si mai greu de observat cu ochiul liber. Modelul are fata si spate, ambele netede, iar tesatura este folosita cel mai adesea la confectionarea tricourilor.

Nivelul de elasticitate este mai mic la tesaturile din Jersey (fata de Rib Jersey), in special la tipul single knitted, care este foarte moale si usor.

Greutatea sa porneste de la 160 g/mp si poate ajunge pana la 220 g/mp, iar compozitia sa este de obicei mixta, cu peste 92% bumbac, restul fiind elastan/spandex.


Feeling-ul sau la atingere: o spuma delicata.


 

Funny facts despre tesaturile din tricot din Jersey: - Tesatura este numita dupa insula Jersey, Channel Islands (situate în Canalul Manecii, intre Anglia si Franța), unde a fost produs initial acest tip de tesatura.

- Coco Chanel a socat industria modei in 1916 folosind jersey intr-un timp in care acesta era folosit strict pentru lenjeria de corp.

 

Sper sa fie de ajutor, dar sunt aici oricand aveti nevoie de mai multe detalii. M-as bucura sa imi transmiteti gandurile voastre cu privire la aceasta postare!


Sau sa ii acordati onoarea unui share, daca o considerati de interes si pentru prieteni.


Cu drag,

Liliana D.


Imagini si informatii din arhiva companiei, a furnizorilor si din surse deschise.












264 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page